top of page

Carryline & Snus

Dagens globaliserade värld ställer höga krav på effektiva och pålitliga transportlösningar inom många branscher just nu. En bransch där just precision och tillförlitlighet är av yttersta vikt är nikotinindustrin, speciellt när det kommer till transport av snusdosor.

 

Med över 60 års erfarenhet är vi på Carryline världsledande inom transport av olika typer av snusdosor. Lång erfarenhet och gedigen kompetens gör att vi på bästa sätt kan hjälpa våra kunder till att hålla en mycket hög kvalitet och tillförlitlighet i deras respektive transportlösningar.

Våra spiraler med liten radie är särskilt anpassade för att möta behoven inom nikotinindustrin när det gäller vertikal transport av snusdosor.

 

Dess kompakta design och förmåga att transportera produkter vertikalt med hög precision, gör dem till ett idealiskt val för verksamheter som behöver flytta snusdosor mellan olika nivåer i produktionsprocessen.

 

Genom att använda spiraler med liten radie maximerar man utrymmet och effektiviserar produktionsprocessen samtidigt som skonsam hantering av snusdosorna är säkerställd. 

Vertikal transport 

Utöver skonsam hantering erbjuder våra transportbanor hög precision och driftsäkerhet i transportprocessen. Faktorer som är avgörande inom nikotinindustrin där den minsta felaktigheten kan leda till skador eller kvalitetsproblem.

Våra transportbanor är kända för sin höga driftsäkerhet och låga underhållskrav, vilket är viktigt för att hålla kontinuitet i produktionen.

 

Även korta driftavbrott kan leda till betydande avbräck men med teknik från Carryline minimeras dessa risker.

Precision och driftsäkerhet

En av de främsta fördelarna med transportbanor från Carryline och transport av snusdosor, är den skonsamma hanteringen av produkterna.

 

Snusdosor är ofta känsliga och kan lätt skadas om de inte hanteras på rätt sätt.

 

Våra transportbanor är utformade för att minimera risken för skador genom att använda mjuka material och en jämn transportprocess som bidrar till att minska belastningen på produkterna.

Unika egenskaper

Framgångsrikt samarbete mellan Swedish Match och Carryline

- Swedish Match och Carryline har haft ett framgångsrikt samarbete i många år. Carryline har varit en av våra främsta leverantörer, särskilt vid uppbyggnaden av vår fabrik som öppnade 2003. Deras tekniska lösningar och flexibilitet har varit ovärderliga för vår produktion.

 

Carryline erbjuder innovativa transportlösningar som passar våra behov perfekt, vare sig det handlar om att förflytta askar, kartonger eller färdiga doser mellan olika maskindelar. Deras erfarenhet och tekniska kompetens har hjälpt oss att hitta de bästa lösningarna, vilket har bidragit till vår framgång.

 

När vi bygger om och förbättrar vår produktion ser vi alltid Carryline som en naturlig samarbetspartner. Deras närhet till vår fabrik i Kungälv underlättar samarbetet, vilket gör att vi enkelt kan diskutera tekniska detaljer både via teamsmöten och fysiska möten.

 

Carryline är en pålitlig partner som stöttar oss på vår resa mot att ständigt förbättra och utveckla vår verksamhet.

Annika Molander

 Swedish Match - Teknisk projektledare

Som pionjärer i branschen var Carryline först i världen med att introducera plastkedjetransportörer i aluminiumprofiler.

En ytterligare trygghet för våra kunder är vi har egen produktion på plats i Kungälv. Här tillverkas samtliga komponenter, inklusive en högteknologisk plastproduktion för alla kedjor och plastdetaljer.

 

Genom att ha full kontroll över tillverkningsprocessen kan vi garantera en hög kvalitet och skräddarsydda lösningar som matchar varje kunds specifika behov.

 

Vår förmåga att producera "All in the house" innebär att vi kan snabbt anpassa och utveckla våra lösningar för att möta förändringar, utmaningar och högt ställda krav inom nikotinindustrin. 

Egen komplett produktion 

Tillsammans med våra kunder arbetar för att utveckla den bästa lösningen för just deras specifika fabrik.

 

Med vår erfarenhet och våra speciellt framtagna produkter för snusdosor, kan vi verkligen hjälpa tillskapa en effektiv och pålitlig transportinfrastruktur samt minimera fel redan från början.

 

Ett samarbete med oss på Carryline innebär inte bara att ni som kund får tillgång till experter på transport av snusdosor. Ni får dessutom tillgång till ett brett utbud av ytterligare tjänster och support, allt från installationsstöd till teknisk support och underhåll. 

Samarbete och kundservice

Nikotinindustrin är dynamisk och kräver ofta snabba förändringar och anpassningar i produktionsprocessen.

 

Med transportbanor från Carryline som är mycket flexibla, kan man förhållandevis enkelt anpassa och konfigurera banorna för att möta varje specifikt krav och behov.

 

Detta gör dem till en idealisk lösning för företag inom nikotinindustrin som behöver flexibilitet och skalbarhet i sin transportinfrastruktur.

Flexibilitet och anpassningsbarhet

CARRYLINE FEB 2022-9.jpg

Carryline: En pålitlig partner för Swedish Match

-  En stor fördel med Carryline är deras pålitlighet. De håller alltid leveranstider och erbjuder nödvändig support under och efter installationer. Att vi båda är baserade i Kungälv är en ytterligare fördel som förenklar samarbetet.

 

Swedish Match har en vision att skapa en värld utan cigaretter, och vårt långvariga samarbete med Carryline spelar en viktig roll i att uppnå detta mål. De har levererat högkvalitativa produkter som har varit i drift sedan fabriken byggdes och har visat en fantastisk förmåga att anpassa sig till förändringar i vår produktion.

 

Som en del av Philip Morris ser vi fram emot nya möjligheter och en ljus framtid för vår fabrik i Kungälv, med Carryline som en fortsatt viktig partner. 

Jenny Bjerkliden

 Swedish Match - Project manager

bottom of page